Cezanjevci

MISEL DNEVA

"Bog je pravičen. Gotovo je, da tisti narodi, ki se borijo proti Bogu, ki preganjajo sveto Cerkev in njene duhovnike, ne bodo dosegli končne zmage." B. sl. Danijel Halas

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024  

Oratorij 2015

nedelja, 09.08.2015


V četrtek 6.8. in petek 7.8.2015 je v naši župniji potekal tretji oratorij, ki se ga je udeležilo 17 otrok, za organizacijo oratorija pa je skrbelo 8 animatorjev in naš gospod župnik Jože Kolmanko. Na letošnjem oratoriju smo spoznavali svetega Dominika Savia, zavetnika ministrantov in mladih. Njegov učitelj je bil Janez Bosko in pod njegovih mentorstvom je Dominik postal vzor mladim.

Prvi oratorijski dan smo začeli z jutranjo molitvijo in dvigom zastave, nato pa smo si ogledali zgodbo o življenju Dominika. Izdelali smo si oratorijske osebne izkaznice, ki smo jih vestno nosili oba dni oratorija. Pri delavnicah smo prvi dan izdelovali različne igre (twister, tri v vrsto, človek ne jezi se, namizni nogomet), kasneje pa smo te igre tudi preizkusili. Po kosilu smo se odpravili v cerkev, kjer smo razmišljali o tem kakšni bi morali biti ministranti ter kakšne so njihove dolžnosti, nekateri pa so to delo ministrantov preizkusili tudi v praksi. V veliki skupni igri so otroci pri vsakem animatorju opravili nalogo, kjer so morali iskati namige, reševati uganke in iskati slike, na koncu pa so vse tri skupine iz zbranih delov slike sestavile veliko sliko Dominika.

Drugi dan smo pravo tako začeli z dvigom zastave in petjem himne, nato pa smo si ogledali film, ki je prikazoval Dominikovo zgodbo. Pogovarjali smo se o naših dolžnostih in kako bi lahko tudi mi bili podobni svetemu Dominiku Saviu, pomagali drugim in svoje delo opravljali vestno in odgovorno. Drugi dan smo pri delavnicah izdelovali maketo Cezanjevec in pa Marijine oltarčke, ki smo jih okrasili z rožicami in svečami. Po kosilu smo v cerkvi pobližje spoznali zgodbi o naših zavetnikih cerkve, svetem Roku in Sebastjanu ter o drugih svetnikih, ki so prikazani na oltarjih naše cerkve. Temu je sledil zabaven kviz o zgodovini naše župnije, s pomočjo katerega smo ugotovili, da o naši župniji in cerkvi vemo kar veliko. Nato smo si pogledali kakšen je pogled na cerkev s kora, ter prisluhnili igranju orgel, na katere je posebej za nas zaigrala gospa Anica Špindler. Sledile so še težko pričakovane vodne igre, pri katerih smo se veselo osvežili z vodo, ki nam je na vroči dan zelo prijala. Za konec pa nas je presenetil še naš župnik, ki nas je ob svoji 45. letnici maševanja pogostil s picami.

Skupaj smo preživeli dva zabavna dneva, polna smeha in igre, otroci pa so dejali, da so bile najbolj zanimive vodne igre in da bi tudi svoje prijatelje povabili na oratorij, saj je tukaj zabavno, srečamo se s svojimi prijatelji, spoznavamo nove ljudi in pa se tudi naučimo kaj novega.

ORATORIJSKA HIMNA 2015: DOMINIK

Svoje mlado si življenje bogu s srcem podaril,
širil radost in veselje, pazil, da ne bi grešil.
Tvoj prijatelj bil je Jezus, vse si njemu daroval
in brezmadežni Mariji, zvest si vedno ti ostal.

Refren: Dominik tudi mi radi bi,
postali sveti kakor si ti.
Želimo ti slediti za Jezusom vse dni. (2x)

Sveta spoved, obhajilo, sta ti dala moč duha.
Rad si molil ministriral, s petjem si slavil Boga.
Mladi pevci, ministranti k tebi se obračamo.
Tudi naše naj življenje Jezusu v veselje bo.