Cezanjevci

MISEL DNEVA

"Če versko življenje peša, je gotovo vzrok v pomanjkanju molitve." B. sl. Alojzij Kozar

Božja beseda


Vir: www.hozana.si

2006  2007  2008  2009  2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  

Poročilo o obnovi

nedelja, 16.06.2013

ŽPS in GO vas obveščata, da bomo začeli z obnovitvenimi deli v naši cerkvi. Najprej bi se radi vsem tistim, ki ste se odzvali akciji in prispevali vaš prostovoljen  dar  iskreno zahvalili. Do danes smo z nabirko nabrali 12.300,00 evrov. Skupno stanje na transakcijskem  računu pa znaša 20.113,38 evrov.

Za notranje omete smo zbrali ponudbe sedmih različnih izvajalcev. Med vsemi smo izbrali najbolj ugodnega in sicer Zidarstvo Kosi Emila iz Pršetinec, ki nam je dal ponudbo za izvajanje notranjih ometov v cerkvi in zakristiji v višini 5.756,85 evra brez DDV. V  sklopu teh del bomo tudi obnovili zakristijo. Zamenjali bomo  dotrajano omaro z novo narejeno iz masivnega lesa, ki jo bo izdelal Kaučič Matija za ceno 500,00 evrov.

V torek  18. 6. 2013 smo izvedli akcijo odstranitev preprog, ter stolov iz cerkve in omar iz zakristije.  Ob zaključku del, ki so predvidene konec meseca julija,  bo spet potrebno temeljito očistiti cerkev, saj imamo v mesecu avgustu  naš praznik Rokovo žegnanje. Vsi skupaj bi želeli, da bi ob tej priliki naša cerkev zasijala v novi preobleki, lepa in očiščena.  Verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi in božjo pomočjo uspelo urediti našo cerkev, ki pa je potrebna še kar veliko obnove.

Z notranjimi ometi se namreč šele začenja ureditev notranjosti naše cerkve. Po končani sanaciji sten bo potrebno  pleskanje celotne cerkve, namestitev novih svetil  v notranjosti cerkve,  ter obnova že zelo dotrajanih slik križevega pota. Ker smo s tem našteli veliko del, ki pa so seveda povezana tudi s finančnimi sredstvi, bomo z deli nadaljevali, dokler nam bodo finančna sredstva to dopuščala.  Morebitna dodatna sredstva lahko prispevate na enak način kot ste jih do sedaj.

Tudi na duhovnem področju smo si zadali cilje, ki jih želimo izpeljati v letošnjem letu.

  1. Organizirali bomo enodnevni oratorij za mlade v mesecu avgustu. Program oratorija je objavljen in se že zbirajo prijave na njega.

  2. Organizirajo se delavnice za naše veroučence.

  3. Za pomoč gospodu župniku pri mašah se organizira tečaj novih ministrantov za katere smo tudi že kupili nove obleke, ki so stale 283,80 evrov.

Gospod župnik je izrazil željo po obnovi ograje okrog župnišča za katero bo sam poravnal stroške nove pletene ograje. Dela, ki so potrebna za zamenjavo ograje pa bi opravili z prostovoljnim delom.

Še enkrat se zahvaljujemo vsem, ki ste do sedaj na kakršen koli način pomagali tako finančno kot tudi z prostovoljnim delom in se obračamo na vas s prošnjo po nadaljnjem sodelovanju. Naša cerkev je iz umetnostnega vidika zelo bogata, zato se moramo truditi za njeno urejenost in ohranjenost, da jo bodo lahko občudovali tudi naši naslednji rodovi.